TÜRK AJANSI KIBRIS

Türkiye
03.01.2024 - 10:51:40
Sıcak çayın yemek borusu kanserine etkisi bilimsel çalışmayla ortaya konuldu
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Eroğlu: "85 derecenin üzerinde içilen çayın 65 derecenin altında içilen çaya kıyasla 8 kat daha yemek borusu kanserini artırdığını tespit ettik. Lütfen çayı ılıtıp için"
"Çalışmamızda özellikle Erzurum, Van, Ağrı, Muş, Bitlis, Bayburt ve Erzincan olmak üzere çevre illerde daha çok görülen yemek borusu kanserinin en önemli sebebinin sıcak çay tüketimi olduğu ortaya çıktı"

Erzurum, 3 Ocak 24 (TAK): Erzurum, Van, Ağrı, Muş, Bitlis, Bayburt ve Erzincan'da sık görülen yemek borusu kanseri üzerine araştırma yapan bilim insanları, sıcak çayın bu kansere etkisini ortaya koydu.

İçeriğin devamı için abone olmanız gerekmektedir.