TÜRK AJANSI KIBRIS

KKTC
16.08.2025 - 12:24:30
Sibel Tatar, "Gelenekten Geleceğe Kıbrıs Mutfağı" kitabını ve gastronomi alanındaki çalışmaları anlattı

"Mutfak kültürümüzün gelecek nesiller için de devam etmesini istiyoruz, unutulmasını istemiyoruz. Mutfağın ve gastronominin, turizmin önemli bir kaynağı olduğunu düşünüyoruz"
"Maalesef adamızda festivaller, yani gastronomi festivalleri henüz yok. Bundan sonraki en büyük amacımız, bu festivallere öncülük etmek, gastronomi festivalleriyle Kıbrıs mutfağını tanıtmak. Kıbrıs mutfağının olduğu restoranların çoğalmasına da gayret sarf etmeliyiz"

İstanbul, 16 Ağustos 25 (TAK): Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın eşi Sibel Tatar, Kıbrıs mutfağını ve KKTC'de son yıllarda öne çıkan gastronomi alanında gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

İçeriğin devamı için abone olmanız gerekmektedir.